مردم از انتخابات برای انتقاد به ممنوع‌التصویری خاتمی استفاده کردند

زیتون- مصطفی درایتی، عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران، تحلیل رای مردم ایران به ویژه تهران را دشوار ارزیابی کرد.به اعتقاد او این انتخابات ناشی از مقدماتی بود که در این سال‌ها فراهم شده بود تا چنین نتیجه‌ای از آن حاصل شود.

وی در توضیح مقدماتی که منتج به پیروزی اصلاح‌طلبان در انتخابات اخیر شد، یکی از این مقدمات رد صلاحیت‌های گسترده نامزدهای انتخابات از سوی شورای نگهبان دانست و گفت:« رد صلاحیت افراد سرشناس مورد اعتماد مردم در رای مردم تهران بی‌تاثیر نبود. از سویی مساله مجلس خبرگان و رفتاری که با سیدحسن خمینی شد نیز مساله را برای مردم برجسته‌تر و بغرنج‌تر کرد و کمک کرد که شکل رای دادن در تهران تعییر کند.»

این فعال اصلاح‌طلب در گفتگو با ایلنا تاکید کرد که مردم تهران بیشتر از سایر نقاط کشور با مسائل سیاسی این چنینی در ارتباط هستند و همین امر موجبات افزایش مشارکت سیاسی آنها را در این وضعیت فراهم می‌کند و لزوم ایجاد تغییراتی هر چند اندک و حتی با دستانی بسته را در اذهان آنها افزایش می‌‌دهد. این الزامات در نوع رفتار مردم تهران موثر بود.

درایتی یکی دیگر از مقدمات نحوه انتخاب مردم تهران را نوع رفتاری که با سید محمد خاتمی انجام شد و  ممنوع‌التصوری وی تفسیر کرد و گفت: «اینکه این رفتارها در این دوره شدت پیدا کرد، باعث شد مردم تهران به این نتیجه برسند که حتی اگر به صورت کامل و ایجابی نمی‌توانند به کسانی که مدنظرشان است، رای دهند حداقل با رای خود به نوعی رفتار و اندیشه بخشی از حاکمیت را نقد کنند و به این ترتیب اندیشه و تصوری که نسبت به آینده کشور دارند را نشان دهند.» او در خصوص مساله ممنوع‌التصویری خاتمی ادامه داد:« برخی رفتارها به طور کلی در جامعه چه بین مردم و چه بین نخبگان غیر قابل قبول است. رفتاری که نسبت به آقای خاتمی صورت گرفت از ابتدا با عکس‌العمل‌های متفاوتی رو به رو شد. حتی از دورن حاکمیت و در جناح اصولگرا نیز با انتقاداتی مواجه و برای آنها نیز چنین رفتاری توجیه‌پذیر نبود که با شخصیتی که مورد علاقه مردم بود بدون هیچ گونه ضابطه و استناد قانونی چنین رفتارهای ناشایستی شود.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

نزاع فکری میان مخالفان جمهوری اسلامی درباره جمهوری‌خواهی و مشروطه‌خواهی، یکی از رایج‌ترین چالش‌های نظری است که طی سالهای گذشته در جریان بوده است که تحقق آن، ارتباط چندانی به امروز ندارد. گذشته از کم‌فایدگی

ادامه »

۱– تفاوت نظر سیاسی افراد در یک تقسیم‌بندی کلان، یا در سطح راهبردها، بنیان‌ها و مبانی است یا در سطح رویکردها، روبناها و راهکارها.

ادامه »

از منظر اکادمیک هیچ «فاکت ناب» یا «واقعیت بی‌واسطه» در تحلیل، فهم و تاویل رخدادها و انقلاب‌ها وجود ندارد. بلکه

ادامه »