Categories: خبرها

????دختران خیابان انقلاب آزاد شدند

زیتون– دقایقی پیش نرگس حسینی٬ یکی از دختران انقلاب از زندان قرچک آزاد شد.

ویدا موحد٬ اولین زنی که به نام «دختر خیابان انقلاب» معروف شد، زن جوانی بود که در ششم دی‌ ۱۳۹۶ در تقاطع خیابان انقلاب و وصال تهران روسری سفیدرنگی را بر سر چوبی کرد و در اعتراض به حجاب اجباری آن را تکان داد. بر اساس اخبار منتشرشده، پلیس ایران وی را دستگیر کرده است. نسرین ستوده در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۹۶ از آزادی وی خبر داد. او در فیسبوک خود اعلام کرد که ویدا موحدی در هفتم بهمن ماه آزاد شده است.

یک ماه بعد دومین زن ایرانی در خیابان انقلاب با درآوردن روسری به «حجاب اجباری» اعتراض کرد.

عکس این زن در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد. نسرین ستوده٬ وکیل دادگستری٬ در گفت‌وگویی با رادیو فردا نام این زن را نرگس حسینی اعلام کرد و گفت پس از بازداشت «قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی» صادر شده است.

پیشتر نرگس حسینی در اولین گفتگوی خود از زندان قرچک تاکید کرده بود که تصمیمش برای اعتراض به «حجاب اجباری» مستقل» بوده است.

نرگس حسینی به امتداد گفته بود: «می‌خواستم کاملا از حرکت خانم (مسیح)علی نژاد جدا باشم. برای این دوشنبه را انتخاب کردم که دوشنبه برای من هنوز که هنوز است دوشنبه‌های سبز است.»

به گزارش «زیتون» ساعتی پیش نیز اعظم جنگروی٬ از زندان آزاد شده بود. یک از بستگان او خبر آزادی این دختر خیابان انقلاب را در توییترش اعلام کرد.

دو روز پیش در خیابان انقلاب، روبروی قنادی فرانسه، زن جوان دیگری در اعتراض به «حجاب اجباری» روسری‌اش را به نشانه اعتراض به هوا بلند کرد.

بر اساس فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های مجازی پلیس برای دستگیری این زن جوان معترض به «حجاب اجباری» دست به خشونت زد.

نام این زن جوان اعظم جنگروی (ازی) بود. او پیش از بالارفتن از پست برق روبروی قنادی فرانسه در خیابان انقلاب در اینستاگرامش نوشته بود: «…انگار باید عمل کرد٬ شعار بس است این کار را انجام دادم برای آزادی برای اتمام تمام قوانین و مقرراتی که بر علیه ما زنان است و تمام عواقبش را هم می‌پذیرم.»

او در ادامه تاکید کرده بود که این حرکتش به هیج سازمان٬ گروه یا فردی در داخل یا خارج از کشور مربوط نمی‌شود.

Recent Posts

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

29 آگوست 2026

قدرت، دریا و ایران؛ کالبدشکافی یک روایت ژئوپلیتیک

نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحران‌ها در…

29 آگوست 2026

تجربه دینی و بحران درک واقعیت در جهان مدرن

تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…

29 آگوست 2026

نقدی بر «انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر»

اخیرا مقاله‌ ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…

29 آگوست 2026

فلسفه‌ی اخلاقِ باور در سیاست

یکی از شاخه‌های بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطه‌ی فکری است…

29 آگوست 2026

یادمانده‌هایی از آشنایی با زنده یاد ابراهیم یزدی

  به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت دکتر ابراهیم یزدی دقیقا به یاد ندارم که از…

29 آگوست 2026