بعد از اینکه نظر برخی از مراجع در مورد خرافی بودن چهارشنبه سوری در فضای مجازی منتشر شد ، به نظرم آمد ، پرسش و پاسخی که در محضر آیت الله صانعی اتفاق افتاد را برای دوستان دوباره بازگو کنم .
با یکی از آشنایان که عزیز بزرگواری است به دیدار آیت الله صانعی رفتیم ، دیدار برای سال گذشته بود ، در میان صحبت ها نظر ایشان را درباره ی جشن چهارشنبه سوری جویا شدم ، با شوخ طبعی خاص خودشان فرمودند : « چه ایرادی دارد ، من هم در کودکی از روی آتش می پریدم ، شادی است دیگر … فقط ایجاد مزاحمت ها مطلوب نیست » ، ایشان در ادامه ی صحبت هایشان ، اشاره ای به لزوم گسترش شادی در جامعه داشتند و گسترش غم و اندوه در جامعه را مورد نکوهش قرار دادند .
علاوه بر بحث رسوم باستانی و هویت ملی ایرانیان ؛ این میل به شادی و برقراری جشن چهارشنبه سوری یک واقعیت ملموس است ، حال متفکرین اسلامی مانند شهید مرتضی مطهری که با زبان تند و گزنده به نکوهش این جشن می پرداختند باید به یک اصل توجه داشته باشند و آن خواست مردم است ، همانطور که شایسته نیست کسی به مرزهای اعتقادی و مذهبی ایرانیان یورش برد ، حمله به رسوم باستانی نیز پسندیده نیست . شکی نیست آفت هایی چهره ی رسوم باستانی را می خراشد ، همانند استفاده از مواد منفجره و … ولی اصل این رسم و بنیان آن از آفت مصون خواهد بود ، همانطور که رفتارهای داعش را نمی توان به تمام قرائت های اسلامی تسری داد .
مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادیترین کارکردهای نظام حقوقی در…
نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحرانها در…
تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…
اخیرا مقاله ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…
یکی از شاخههای بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطهی فکری است…
به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت دکتر ابراهیم یزدی دقیقا به یاد ندارم که از…