سازمان ملل: کشتار در میانمار به پاکسازی نژادی شباهت دارد

زیتون– زیدرعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل٬ روز گذشته (دوشنبه) ضمن محکوم کردن کشتار مسلمانان مینمار گفت، حملات منظم و برنامه ریزی شده نیروهای امنیتی میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینجا یک «پاکسازی نژادی» علیه این اقلیت در این کشور است.
رعد الحسین، که برای هیئت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد سخنرانی می‌کرد، گفت: «بیش از ۲۷۰ هزار نفر از  اقلیت مسلمان در مینمار پس از کشتار صدها تن از آنها به مرزهای بنگلادش فرار کردند. این در حالی است که گزارش ها از محاصر، قتل عام و سوزاندن روستاهای این اقلیت در میانمار خبر می دهد.»
او افزود:«من از دولت میانمار می خواهم به این عملیات نظامی بی‌رحمانه فعلی پایان دهد و به پاسخگویی در باره همه عوامل نقض حقوق بشر را که اتفاق افتاده متعهد باشد تا جلوی این روند شدید و گسترده تبعیض قومی علیه قومیت روهینجا را بگیرد.»
به گفته کیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گزارش‌های متعدد و تصاویر ماهواره‌ای دریافت شده که نشان می دهد نیروهای امنیتی میانمار و شبه نظامیان محلی اقدام به آتش زدن روستاهای قوم روهینجا می‌کنند و گزارش‌های مداوم درباره هشدارهای فراقانونی از جمله شلیک به سمت غیرنظامیان درحال فرار منتشر می‌شود.
دالای‌لاما٬ رهبر معنوی بوداییان تبت برای اولین بار در واکنش به کشتار مسلمانان روهینجایی‌ گفت: «بودا، به مسلمانان فراری از خشونت میانمار کمک خواهد کرد.»
صدها هزار روهینجایی در هفته‌های اخیر وارد بنگلادش شده‌اند. آنها از خشونت‌های میانمار فراری شده‌اند؛ جایی که این اقلیت مسلمان بی‌کشور چندین دهه مورد اذیت و آزار قرار گرفته‌اند.
دالایی لاما در پاسخ به پرسش خبرنگاران در مورد این بحران گفت: «آن کسانی که به نوعی برخی از مسلمانان را آزار و اذیت می‌کنند، باید بودا را به یاد داشته باشند. قطعا بودا به یاری آن مسلمانان ستمدیده می‌آید. من درد آنها را حس می‌کنم. بسیار غم‌انگیز است.»

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

0 پاسخ

اندیشمند حوزه علوم دینی، خانم صدیقه وسمقی، در یادداشت خود تحت عنوان “نه به ابتذال سرکوب‌گری” منتشر شده در سایت زیتون در ۴ خرداد ۱۴۰۲ می‌نویسد: “سال‌هاست که کشور ما در رأس بحران‌های فزاینده‌ی اقتصادی، اجتماعی،

ادامه »

سالهاست که کشور ما در رأس بحران‌های فزاینده‌ی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، از یک ابربحران رنج می‌برد، ابربحرانی که از دل بحران‌های فراوان

ادامه »

انسان ها را از منظر نسبت آنها با دردها و مسئولیت‌پذیری اجتماعی عموماً به چهار دسته می‌توان تقسیم کرد: ۱.

ادامه »