Categories: خبرها

وزیر دفاع آمریکا: نباید باعث اتحاد مردم و حکومت ایران شد

زیتون– جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، ضمن تایید تمایز بین مردم ایران و حکومت جمهوری اسلامی خواست تا رویکردی در پیش گرفت نشود که مردم ایران را با حکومت نامحبوب این کشور متحد کند.
جیمز متیس در مصاحبه‌ای با آیلندر، یک نشریه دانش آموزی در حومه سیاتل در ایالت واشینگتن، در پاسخ به سوالی در خصوص امکان بهتر شدن روابط ایران و آمریکا گفت:« تا زمانی که مردم ایران این حکومت دینی را تغییر بدهند و از شر کسانی که به مردم می گویند چه کسانی می‌توانند کاندید بشوند و چه کسانی را باید انتخاب کنند خلاص شوند، این مساله خیلی، خیلی دشوار خواهد بود.»
وزیر دفاع آمریکا در بخشی دیگر از این گفت‌وگو که توسط بی‌بی‌سی فارسی باز نشر شد، تاکید کرد که جمهوری اسلامی «رژیمی است که عواملش را مانند حزب‌الله لبنان وادار می کند تا اسرائیل را تهدید کند، یا نخست‌وزیر سابق لبنان را به قتل برساند و توریست‌های اسرائیلی را بلغارستان بکشد.»
به گفته جیمز متیس مسلما مشکل، مردم ایران نیستند بلکه این رژیم (ایران) است که عواملش را می‌فرستد سفرا را در واشینگتن یا پاکستان به قتل برسانند. این رژیم (ایران) است که موشک در اختیارحزب الله لبنان یا حوثی ها در یمن قرار می دهد.
وزیر دفاع آمریکا همچنین در خصوص ویژگی‌های حکومت ایران توضیح داد: «این یک رژیم قاتل است، شمار زیادی ازایرانی‌ها را کشته است و جوانان بسیاری را که در جریان انقلاب سبز (جنبش سبز) در چند سال پیش علیه آنها دست به تظاهرات زدند، زندانی کرد.»
جیمز متیس در ادامه خواست تا مردم ایران را با این رژیم نامحبوب متحد نکنند. او در ادامه تاکید کرد: «برای این که اگر شما به هر دو فشار وارد کنید، در نتیجه آنها کنار هم قرار خواهند گرفت. ما می بایست اطمینان حاصل کنیم که مردم ایران بدانند ما هیچ گونه اختلاف و درگیری با آنها نداریم. من از اینجا آغاز خواهم کرد.»
در بخش دیگری از مصاحبه وزیر دفاع آمریکا به نقش ایران در خاورمیانه پرداخته و گفته است که بشار اسد الان تنها به دلیل ایران در قدرت است. روسیه در شورای امنیت مانع قطعنامه‌های این شورا می‌شود و بشار اسد تاکنون صدها هزار شهروند سوری را کشته و میلیون‌ها نفر را آواره کرده است، تنها دلیلش ایران است.
به گفته ماتیس در خاورمیانه از قاهره تا تل آویو تا ریاض از عرب گرفته تا یهودی همه ایران را بزرگترین عامل بی ثباتی منطقه می‌دانند. او تاکید کرد که اگر حمایت نظامی ایران و وتوی روسیه و همچنین حمایت نظامی کنونی روسیه نبود، همان پنج سال پیش مردم سوریه بشار اسد را از قدرت به پایین می‌کشیدند.

 

Recent Posts

ذکر خیری از دو فعال سیاسی چپ ملی

اخیرا خبر رسید که بابک امیرخسروی (1306-1405 خورشیدی) در پاریس درگذشت و امروز نیز اطلاع…

۲۹ مهر ۱۴۰۵

تفکر نقاد در دوران گذار از اقتدارگرایی

در دوران گذار از اقتدارگرایی به دموکراسی، بخصوص در جوامعی که به علل تاریخی، سیاسی،…

۲۷ مهر ۱۴۰۵

بازخوانی سه آموزه اخلاقی و دموکراتیک عرفان عملی ابوالحسن خرقانی

عرفان یکی از میراث های مهم فرهنگی‌جوامع‌ بشری و از جمله‌ جامعه‌ ما‌ بشمار می…

۲۷ مهر ۱۴۰۵

مسئولیت و اختیار انسان در برابر جهنم و مجازات

زیتون-احمد فعال: یادداشتی را یکی از دوستان لطف کردند و از کانال نقدآگین با عنوان…

۱۰ مهر ۱۴۰۵

انسان دشواری وظیفه است

اگر به ایران برگردم چه خواهم گفت

۱۰ مهر ۱۴۰۵

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

۰۷ شهریور ۱۴۰۵