نازنین زاغری را برای دریافت غرامت زندانی کرده‌اند

زیتون– همسر نازنین زاغری گفت هدف ایران از زندانی کردن او، گرفتن صدها میلیون دلار غرامتی است که با حکم دادگاه لاهه، وزارت دفاع بریتانیا باید به ایران پرداخت می‌کرد.
ریچارد رتکلیف به بی‌بی‌سی فارسی گفت با «استناد به گفته‌های مقام‌های امنیتی ایران» این‌طور نتیجه گرفته که «تا زمانی که ۶۵۰ میلیون دلار (معادل حدود ۵۰۰ میلیون پوند) پرداخت نشود٬ همسرش آزاد نخواهد شد». به گفته او نازنین زاغری از پنج روز پیش در اعتراض به وضعیت نامعلوم خود اعتصاب غذا کرده و وضعیت جسمی و روحی بسیار بدی دارد.nazanin-arrested-iranian-nationals-zagheri-english-guards-kerman-beroznews-1-300x169
اخیرا اعلا شد که نازنین زاغری به پنج سال زندان محکوم شده است. او که برای تعطیلات نوروز به ایران رفته بود، هنگام بازگشت در فرودگاه تهران بازداشت شد. گذرنامه بریتانیایی فرزند او نیز توقیف و این کودک دو ساله به خانواده‌‌اش در تهران تحویل داده شد. نازنین زاغری ابتدا به بازداشتگاهی در کرمان و سپس به زندان اوین منتقل شد. او به پنج سال زندان محکوم شده است.
همسر زندانی دو تابعیتی به بی‌بی‌سی گفت که »در زمان بازجویی‌ها به نازنین گفته شده است که او باید دولت بریتانیا را ترغیب کند که توافق با تهران را امضا کند وگرنه آزاد نخواهد شد».
در پی چند سال جدال ایران و بریتانیا بر سر یک قرارداد نظامی پیش از انقلاب اسلامی، دادگاه لاهه در هلند در نهایت ادعای بریتانیا را رد کرد و حکم داد که دولت این کشور باید ۶۵۰ میلیون دلار به ایران پرداخت کند. در آن زمان گفته شد که این مبلغ باید به همراه بیش از یک میلیون دلار دارایی‌های ضبط شده ایران در بریتانیا در یک صندوق مسدود بماند تا بعد از رفع تحریم‌های بانکی اروپا٬ به ایران تحویل داده شود. با لغو تحریم‌ها بعد از برجام ایران امیدوار است که این مبلغ را دریافت کند.
شرکت نظامی آی‌ام‌اس وابسته به وزارت دفاع بریتانیا که طرف قرارداد ایران بود بخشی از این مبلغ را به حساب بانکی فرستاده بود که ایران به دلیل تحریم به آن دسترسی نداشت.

تلگرام
توییتر
فیس بوک
واتزاپ

نزاع فکری میان مخالفان جمهوری اسلامی درباره جمهوری‌خواهی و مشروطه‌خواهی، یکی از رایج‌ترین چالش‌های نظری است که طی سالهای گذشته در جریان بوده است که تحقق آن، ارتباط چندانی به امروز ندارد. گذشته از کم‌فایدگی

ادامه »

۱– تفاوت نظر سیاسی افراد در یک تقسیم‌بندی کلان، یا در سطح راهبردها، بنیان‌ها و مبانی است یا در سطح رویکردها، روبناها و راهکارها.

ادامه »

از منظر اکادمیک هیچ «فاکت ناب» یا «واقعیت بی‌واسطه» در تحلیل، فهم و تاویل رخدادها و انقلاب‌ها وجود ندارد. بلکه

ادامه »