Categories: خبرها

مشاور ترامپ: دولت جدید مذاکرات هسته‌ای با ایران را بازبینی خواهد کرد

زیتون- یکی از مشاوران دونالد ترامپ خبر داد که دولت آینده آمریکا توافق هسته‌ای با ایران را با هماهنگی طرف‌های اروپایی مورد بازبینی قرار خواهد داد.
به گفته ولید فارس توافق فعلی میان ایران و گروه ۱+۵ به معنای «فرستادن ۱۵۰ میلیارد دلار به رژیم ایران بدون دریافت چیز چندانی در برابر آن و افزایش مداخلات ایران در چهار کشور دیگر منطقه» است که «برای دولت ترامپ قابل قبول نخواهد بود».
فارس اضافه کرد دولت آینده آمریکا بعد از بررسی توافق، آن را به کنگره می‌فرستد و از ایران درخواست می‌کنند که «چند مورد را تغییر دهند» و «مذاکرات بسیار فشرده‌ای» انجام خواد شد.
سخن‌گوی وزارت خارجه آمریکا اما با اشاره به این‌که «قانونی نیست که جلو کنار کشیدن از برجام را بگیرد»، گفت این کار «عواقبی بسیار جدی» برای انسجام توافق اتمی با ایران خواهد داشت. مارک تونر اضافه کرد اگر آمریکا از برجام حمایت نکند، این احتمال وجود دارد که ایران «برنامه ساخت سلاح اتمی را آغاز کند».
پیش از این فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، گفته بود برجام توافقی دوجانبه میان تهران و واشنگتن نیست که دونالد ترامپ در مقام رییس جمهوری آمریکا بتواند آن را برهم بزند: «این توافقی چندجانبه است که از راه مذاکره به‌ دست آمده و خود من هم شخصا مسئولیت مستقیم در آن دارم و هم‌اکنون رییس کمیسیون مشترکی هستم که بر اجرای آن نظارت دارد تا اجرای این توافق از سوی همه طرف‌ها را تضمین کند. و این توافق در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل قرار گرفته است.»

Recent Posts

اندیشه‌ اقتصادی علی شریعتی و اعتبارسنجی نقدهای نئولیبرالی

مقدمه در دو دهه اخیرِ پساانقلاب ۵۷، دو جریان فکری نئولیبرال که از یک‌ سو،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

چرا تفاهم صلح با آمریکا را محتاطانه به فال نیک می‌گیرم؟

  خبر هرگونه تفاهم میان ایران و آمریکا، در جامعه‌ای که دهه‌ها زیر سایه تنش،…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

معنای زندگی به روایت شریعتی

  به مناسبت بیست و نهم خرداد سالروز مرگ علی شریعتی متفکر بزرگی که بیش…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

ماجرای پرمناقشه شریعتی و ساواک

  درامد: آنچه که در این نوشتار ملاحظه می‌کنید، حاشیه‌ای است بر یک گفت‌وگو در…

۲۹ خرداد ۱۴۰۵

کمی «زر» بزنیم

مدتی است هر رسانه‌ای را که باز می‌کنید، سعید لیلاز را می‌بینید که با لحنی…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

ترومای جمعی در ایران؛ تحلیل روان‌شناسی اجتماعی سه فاجعه هم‌زمان

جامعه ایران از دی‌ماه تاکنون با سه بحران هم‌زمان و عمیق روبه‌رو شده است: سرکوب…

۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۵