زیتون– محمود علوی، وزیر اطلاعات، گفت در حال حاضر هیچ مسئولی در جمهوری اسلامی «دوتابعیتی» نیست. به گفته او تنها یک مدیر دو تابعیتی، در میان مسئولین بود، که هفته پیش استعفا داد.
علوی به ایرنا گفت حدود چهلهزار شهروند ایران دوتابعیتی هستند، هرچند «هر فردی که دو تابعیتی ست فاسد، بیگانه، وطنفروش یا جاسوس» نیست.
چندی پیش حسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شمار مدیران دوتابعیتی را ۳۵ نفر ذکر کرده بود.
در سالهای اخیر شماری از ایرانیان دوتابعیتی هنگام سفر به ایران بازداشت و با اتهامهای امنیتی روبه رو شدهاند.
از نظر قانون جمهوری اسلامی ایران، بر اساس قانون مدنی سال ۱۳۰۷ فردی که تابعیت دوم میگیرد، اموال غیرمنقول او باید توسط دادستانی فروخته و پولش به او واگذار شود تا در آن کشور سکونت یابد. از سال ۱۳۰۷ تاکنون فقط در یک مورد این قانون اجرا شده که مربوط به قبل از انقلاب بوده است. اما براساس قانون مدیریت خدمات کشوری افراد دو تابعیتی، یعنی کسانی که اضافه بر تابعیت ایران، تابعیت کشور دیگری را دریافت کردهاند، نمیتوانند وزیر، معاون وزیر، نماینده مجلس و مدیرکل باشند.
زیتون-احمد فعال: یادداشتی را یکی از دوستان لطف کردند و از کانال نقدآگین با عنوان…
مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادیترین کارکردهای نظام حقوقی در…
نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحرانها در…
تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…
اخیرا مقاله ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…