Categories: خبرها

???? بازجویی شبانه از زندانی تبعیدی

زیتون- سعید مدنی، فعال ملی-مذهبی و پژوهشگر ارشد اجتماعی در نیمه‌شب سه‌شنبه 22 تیرماه، در اداره اطلاعات هرمزگان تحت بازجویی چندساعته قرار گرفت. او که از اسفند سال گذشته در تبعید بسر می‌برد، پس از بازگشت از نخستین مرخصی خود به بندر عباس، بلافاصله برای بازجویی احضارشد. 
اخبار رسیده به «زیتون» حاکی از آن است  مدنی که در پی موافقت دادستانی پایتخت با مرخصی پنج روزه برای دیدار با خانواده به تهران رفته بود، بلافاصله پس از بازگشت به بندر عباس از ساعت 9 شب سه‌شنبه 22 تیرماه تا 1:30 نیمه شب (بامداد چهارشنبه) تحت بازجویی قرار گرفت.
در اداره اطلاعات هرمزگان از این نویسنده و پژوهشگر ارشد مسائل اجتماعی، خواسته شد که به سئوالاتی درباره سوابق فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی خود پاسخ دهد.
مدنی که پس از تحمل پنج سال حبس در زندان های اوین و رجایی شهر از 26 اسفند 1394 در حال گذراندن حکم تبعید دوساله‌ی خود در شهر بندر عباس است از پاسخگویی امتناع و تاکید کرده که پیش از این به مدت یکسال در بند امنیتی 209 وزارت اطلاعات تحت بازجویی بوده و حاضر نیست بدون طی مراحل حقوقی و تفهیم اتهام جدید به پرسش‌های مشابه و تکراری پاسخ دهد.
قابل اشاره است که پیش از این، علی دوستی، رییس شعبه اول کیفری اجرای احکام بندر عباس و قاضی ناظر بر تبعید دکتر مدنی در بندرعباس با درخواست مرخصی این فعال ملی ـ مذهبی موافقت نکرده بود؛ وی صدور هرگونه مجوزی را منوط به صدور موافقت دادستانی تهران دانسته بود. پس از آن، خانواده مدنی در تهران برای دریافت حکم مرخصی از طریق دادستان پایتخت اقدام و مرخصی پنج روزه را دریافت کردند.
سعید مدنی در ۱۷ دی ماه ۱۳۹۰توسط ماموران امنیتی دستگیر شد و برای چند ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی بود. پس از آن به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.او در اسفند ۱۳۹۲ به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد.
این زندانی سیاسی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی به اتهام تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی به شش سال حبس و ۱۰ سال تبعید در بندرعباس محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر به پنج سال حبس و دو سال تبعید در بندرعباس تغییر کرد.
او بلافاصله پس از آزادی (26 اسفندماه 1394) راهی تبعیدگاه شد و از آن هنگام به فعالیت‌های پژوهشی و اجتماعی خود در بندرعباس مشغول است.
بازجویی جدید از سعید مدنی در حالی صورت می‌گیرد که دکتر محمدامین قانعی راد، رییس انجمن جامعه‌شناسی ایران خردادماه گذشته در دیدار با این جامعه‌شناس تبعیدی در بندرعباس، ابراز امیدواری کرد که وی هرچه زودتر و با رفع محدودیت‌های قضایی موجود بتواند در کنار خانواده و همکاران خود در تهران و با استفاده از تسهیلات تحقیقاتی مناسب به فعالیت‌های مطالعاتی خود ادامه دهد و نتایج پژوهش‌های وی بیش از پیش از سوی مسئولان در جهت کاهش آسیب‌ها و مسایل موجود مورد بهره برداری قرار بگیرد.

Recent Posts

اعتبار فرآیندی محاکم؛ پاشنه آشیل انسجام داخلی و دیپلماسی بین‌المللی

  مقدمه: گسست میان نص قانون و وجدان جمعییکی از بنیادی‌ترین کارکردهای نظام حقوقی در…

29 آگوست 2026

قدرت، دریا و ایران؛ کالبدشکافی یک روایت ژئوپلیتیک

نوشتاری با عنوان «تأملی بر فرصت نهفته در آینده ایران؛ برخاستن از خاکستر بحران‌ها در…

29 آگوست 2026

تجربه دینی و بحران درک واقعیت در جهان مدرن

تجربه دینی چیست؟ در ترازوی نقد ۱ —طرح مسئله پرسش از ماهیت آگاهی، جایگاه انسان…

29 آگوست 2026

نقدی بر «انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر»

اخیرا مقاله‌ ای در چهار بخش با عنوان " انحطاط روشنفکری دینی در ایران معاصر"…

29 آگوست 2026

فلسفه‌ی اخلاقِ باور در سیاست

یکی از شاخه‌های بسیار مهم فلسفه، اخلاق باور نام دارد. اخلاق باور، حیطه‌ی فکری است…

29 آگوست 2026

یادمانده‌هایی از آشنایی با زنده یاد ابراهیم یزدی

  به مناسبت نهمین سالگرد درگذشت دکتر ابراهیم یزدی دقیقا به یاد ندارم که از…

29 آگوست 2026