مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز یکشنبه ۲۲ خرداد از ایران خواست که «هم‌اکنون» به میز مذاکرات در وین بازگردد تا از بحرانی که ممکن است شرایط را برای نجات برجام «بی‌نهایت سخت‌تر» کند، جلوگیری شود.

رافائل گروسی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان ابتدا تایید کرد که ایران ۲۷ دوربین نظارتی آژانس در تاسیسات هسته‌ای تهران، نطنز و اصفهان را از کار انداخته است.

او افزود رخدادهای اخیر نشان داد که اعلام پایان ماموریت بازرسان بین‌المللی هیچ‌گاه کار درستی نیست و «اوضاع بیش از پیش دردسرساز می‌شود».

آقای گروسی تاکید کرد که جمهوری اسلامی برای گذر از بحران اقتصادی، به شدت نیازمند جلب اعتماد جامعه جهانی است و راهی ندارد جز آن‌که به بازرسان آژانس اجازه حضور در تاسیسات اتمی ایران را بدهد.

مدیرکل آژانس این اقدام ایران را «حرکتی بسیار جدی» خواند، در حالی‌که پیشتر نیز در نشستی خبری آن را «ضربه‌ای مهلک» به تلاش‌ها برای بازگشت تهران و واشینگتن به توافق هسته‌ای سال ۱۳۹۴ موسوم به برجام دانسته بود.

آقای گروسی بار دیگر یادآور شد که بدون دوربین‌های نظارتی، آژانس قادر نخواهد بود «صلح‌آمیز» بودن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را – آن‌طور که تهران بارها ادعا کرده – تایید کند و یا از عدم دستیابی ایران به بمب اتمی اطمینان حاصل کند.

*رادیو فردا

Recent Posts

چرا فاشیسم به صحنه جهانی بازگشت؟

قرن بیستم با نبردی سهمگین میان سه ایدئولوژی رقیب تعریف شد: لیبرالیسم، کمونیسم و فاشیسم.…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

بررسی طبقات اجتماعی در ایران امروز

از منظر جامعه شناسی ژرفنگر، فرا‌تجربی دیالکتیکی جورج گورویچ مقدمه مفهوم طبقه اجتماعی یکی از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

میراث علی خامنه‌ای

بالاخره پوستر عکس او هم، آن نوار اُریب سیاه را بر گوشه‌ی بالای‌اش تجربه کرد.…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

جنگ، روایت سازی و انسداد امر سیاسی

سروش دباغ

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۵

چشم‌انداز کوتاه‌مدت آتش‌بس و توافق ایران و آمریکا

تحولات اخیر در روابط ایران و ایالات متحده در فضایی رخ داده که هم‌زمان با…

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۵